Ondernemers van de maand - Carly en Ronnie Kempink

ovdm-carlyronniekempink.jpgHier word je nog bediend”

Binnenlopen bij groente- en fruitwinkel ’t Vers’seveld aan de Spoorstraat in Varsseveld is binnenlopen in een wereld vol geur, kleur en beleving. Het heeft de sfeer van de traditionele markt. In 2019 vieren Carly en Ronnie Kempink het 25 jarig bedrijfsjubileum en ze hopen er nog een aantal jaar bij aan te knopen.

“Groenteman zijn is een zwaar beroep”, vindt Ronnie. “Het voordeel is wel dat ik geen sportschool hoef te bezoeken. Ik loop dagelijks meer dan 10.000 stappen en moet soms zwaar tillen. Dat houdt me wel fit.” Ook Carly maakt de nodige meters per dag in de winkel. Beiden genieten van hun werk in de speciaalzaak die tot ver in de omgeving bekend staat om kwaliteit en versheid.

“Bij ons worden de klanten nog bediend. Dat doen we bewust want op die manier kunnen we elke klant de aandacht geven waar hij of zij recht op heeft. Goed ondernemerschap draait volgens ons om aandacht. Een goede binding met onze klanten vinden we erg belangrijk”, legt Carly uit.

In de winkel is een uitgebreid assortiment groenten en fruit te vinden. Maar ook smoothies, salades en kant en klare verse maaltijden vormen een belangrijk onderdeel van de winkel. “Eetgewoonten veranderen. Men wil tegenwoordig snel, maar wel gezond koken. Wokken wordt steeds populairder en daar moeten wij als ondernemer op inspelen en dat lukt ons goed.”

Samen met een team van goede medewerkers weet ’t Vers’seveld als speciaalzaak heel goed te overleven. “Wij zitten op een unieke plek in het dorp. Recht tegenover zit een supermarkt en dat is geen bedreiging maar een kans”, vindt Carly. “Er zit veel verschil tussen het versaanbod bij de overbuurman en bij ons. Veel klanten weten dat en komen bij ons voor dát wat ze aan de overkant niet vinden.”

De groente- en fruitspeciaalzaak wordt ook steeds bekender bij bedrijven en instellingen. “Daar gaan we meer mee doen. Wij mogen nu al bij een aantal bedrijven zorgen voor bijvoorbeeld vers fruit in de kantine en we leveren aan een aantal horecagelegenheden in de regio. Ook hier vinden wij persoonlijke aandacht belangrijk en daarom bezorgt Ronnie zelf. Hij hoort dan waar klanten naar zoeken en kan goed advies geven en voor de juiste producten zorgen. En daardoor komen werknemers na hun werk ook steeds vaker hier naar toe voor hun eigen boodschappen.”

Over de opvolging in hun bedrijf maakt het echtpaar zich helemaal geen zorgen. “Onze kinderen gaan dat niet doen, zeggen ze nu nog in elk geval”, zegt Carly. “We snappen dat ook wel. Het is hard werken en de dagen zijn lang. Maar wie weet veranderen ze nog een keer van gedachten of komt er iemand op ons pad die deze mooie winkel wil voortzetten. Dat zien we dan nog wel.”

Carly en Ronnie zijn blij met hun winkel in Varsseveld. “Het is mooi om hier ondernemer te zijn. We zitten op een mooie plek, in een mooi dorp, met goede winkelstraten. De inwoners zijn loyaal aan de plaatselijke ondernemers en de sfeer van ‘leven en laten leven’ maakt van Varsseveld een prettig dorp”, zegt Ronnie.

 

Colofon

© 2022 Varsseveldse Ondernemers Vereniging
Alle rechten voorbehouden
webdesign: Web & Print
webhosting: Dricom
disclaimer