Ondernemer van de Maand: Frits Venderbosch

Het zal u niet ontgaan zijn: Enorm Venderbosch houdt opheffingsuitverkoop. Frits Venderbosch, sinds 1985 eigenaar van de zaak, stopt ermee. Als Ondernemer van de maand juli legt hij uit waarom.

“Ik ben 64 en ga binnenkort met pensioen”, vertelt Venderbosch. “Mijn echtgenote is 66. Ik werk al meer dan 48 jaar, een keer is het mooi geweest. Wanneer ik precies stop, weet ik nog niet. Het personeel is er in ieder geval tot en met augustus. Maar waarschijnlijk hebben we daarna ook nog wel even tijd nodig om alles uit te verkopen. We hebben sinds 2008 intensief gezocht naar een geschikte overnamekandidaat, maar die hebben we niet gevonden. Onze drie kinderen hebben allemaal gestudeerd aan de universiteit en geen van hen heeft interesse om de zaak voort te zetten.”

 

Enorm Venderbosch is een echt familiebedrijf. In 1850 gaf toenmalig burgemeester Van der Zande toestemming voor een smidsvuur. Dit was de start van Venderbosch IJzerwaren, die al die tijd in de familie is gebleven. “In die tijd was het een soort vanzelfsprekendheid dat de oudste zoon de zaak overnam. Nu   leven we in een andere tijd. We hebben onze kinderen gemotiveerd om te gaan studeren, zodat ze konden  kiezen wat voor werk ze daarna wilden gaan doen.”

Venderbosch kijkt uit naar zijn pensioen, maar zal het werk ook missen. “Ja, uiteraard. Het contact met de klanten en leveranciers vond ik altijd erg leuk. Er zijn zoveel verschillende mensen, dat is mooi om te ervaren. Soms zit er wel eens een boze klant tussen, maar over het algemeen zijn Varssevelders prettige klanten. Dat, dat ook wel eens anders is hoor ik van mijn collega's uit het westen. Ik heb straks alle tijd om meer te gaan reizen. De laatste zes jaar werkte ik zes dagen in de week en had slechts twee weken vakantie, dus ik heb nog wat in te halen.”

Colofon

© 2022 Varsseveldse Ondernemers Vereniging
Alle rechten voorbehouden
webdesign: Web & Print
webhosting: Dricom
disclaimer