Ondernemer van de maand : Erik Beltman

Erik Beltman is al ruim tien jaar eigenaar van Heezen mode. Jarenlang was het alleen een mannenmodezaak, maar sinds het nieuwe pand in 2013 is er ook damesmode en een schoenenafdeling. Een gesprek met de man achter dit totaalconcept.

“Na het wegvallen van Weenink Mode zag ik een kans om het assortiment uit te breiden”, zegt Beltman. “Het was ook een mogelijkheid om de mannenmode wat toekomstbestendiger te maken, omdat we nu een totaalconcept kunnen bieden. Natuurlijk was het een risico, zeker in de lastige tijd waarin we destijds zaten. De gelegenheid deed zich voor  om dit pand te kopen en ik was bang dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet zou doen. gelukkig heeft het tot op heden goed uitgepakt!”

“We krijgen veel positieve reacties  van klanten over onze winkel. We proberen wat meer service te bieden door onze klanten echt te verwennen. We willen een stukje beleving bieden, daarom organiseren we ook diverse events, zoals modeshows en thema weekenden. Ik merk dat het aanslaat. Met de komst van de webwinkels zijn er extra spelers op de markt gekomen. Maar daar vind je die extra service en beleving niet.”

Beltman heeft gestudeerd aan de TMO Fashion Business opleiding in Doorn. Door een stage bij McGregor in Driebergen is de geboren Holtenaar blijven hangen in het westen, om uiteindelijk bedrijfleider te worden in Bilthoven. “Ieder seizoen is anders, dat maakt het werk heel afwisselend”, vertelt Beltman.

Hij wist dat hij ooit weer terug wilde naar Twente of de Achterhoek. “Toen ik de kans kreeg om geleidelijk deze zaak over te nemen, hoefde ik daar niet lang over na te denken”, zegt Beltman. “Ik heb altijd al een eigen zaak willen hebben, dat is altijd een doel van mij geweest. Mijn opa had al een herenmodezaak, dus van kleins af aan heb ik het reilen en zeilen van een eigen winkel al meegekregen. Je moet altijd nieuwe dingen verzinnen om relevant te blijven voor je publiek. Dat maakt ondernemen zo leuk.”

Colofon

© 2022 Varsseveldse Ondernemers Vereniging
Alle rechten voorbehouden
webdesign: Web & Print
webhosting: Dricom
disclaimer