Ondernemer van de maand - Jos en Karin Klijn Hesselink

ovdm-josklijnhesselink.jpg“Klanten komen voor ons als fietsenmaker, niet voor een merk”

Het is een bekend gezegde: “Als je niet weet wat je worden wil, kan je altijd nog fietsenmaker worden.” Dat is niet de manier geweest waarop Jos Klijn Hesselink, samen met zijn vrouw Karin, in 1990 de tweewielerwereld indook. Jos begon met zijn zaak uit passie en zijn liefde voor techniek. En tot op de dag van vandaag is die passie zichtbaar en voelbaar aanwezig.

De tweewielerwereld is op dit moment volop in beweging. De groeiende verkoop via internet, het voortdurende ‘prijsvechten’ en de opmars van elektrische fietsen zorgt er voor dat ‘fietsenmakers’ scherp bij de les moeten blijven. Jos en Karin slagen daar prima in en weten ook waar dat door komt. “Iedereen kan iets verkopen. Maar het gaat er om wat er ná de verkoop gebeurt. Wij zijn succesvol door onze kernwaarden service en aandacht”, zegt Jos. “En als we het dan toch over gezegdes hebben, dan geldt de oude wijsheid ‘koop bij de man die ook repareren kan’ nog steeds”, voegt hij er aan toe.

Meedoen in het prijsvechten is niet aan Jos besteed. “Op prijs kan ik het nooit winnen”, erkent hij. “En dat wil ik ook niet eens. Ik sta achter elke fiets die ik verkoop. Samen met Karin bepaal ik mijn assortiment en de taken zijn daarbij goed verdeeld. Ik kijk naar de techniek, Karin naar de kleurstelling, trendgevoeligheid en of het model past binnen onze visie van een goede fiets voor een eerlijke prijs. Als ik iets verkoop wil ik iets goeds verkopen.”

Die manier van werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Jos en Karin bedienen een groot klantenbestand uit Varsseveld en wijde omgeving. “Mensen komen hier voor ons als fietsenmaker, niet voor de merken die wij verkopen”, zegt Karin. “Door goed werk te leveren, eerlijk advies te geven en er te zijn voor onze klanten hebben we een mooi aantal fans verzameld. Die weten wat ze hier aantreffen en met wie ze zaken doen. En dat is heel anders dan bij online verkoop.”

Jos en Karin werken zonder personeel. “Heel af en toe moeten onze kinderen even een handje helpen, maar dat is geen regel”, vertelt Karin. “We werken veel samen en hebben soms aan een kort oogcontact al genoeg om te weten wat er gebeuren moet. We snappen elkaar zonder iets te zeggen.” Dat betekent overigens niet dat het erg stil is in de winkel, zowel Jos als Karin zitten niet om een woordje verlegen.

Dat blijkt als we het hebben over Varsseveld. Jos is penningmeester van de Varsseveldse Ondernemers Vereniging en weet goed wat er speelt in het dorp. “Varsseveld kenmerkt zich door een goed, divers winkelaanbod met verschillende speciaalzaken. Het is hier ‘gemuudelijk’ en er is een goede verstandhouding tussen de verschillende ondernemers. Dat zien en voelen onze klanten ook.”

Jos en Karin zien de toekomst daarom met vertrouwen tegemoet. ”Hard werken is niet verkeerd, het contact met klanten houdt het leuk om elke werkdag opnieuw de deuren open te gooien”, vindt Jos.

Meer informatie is te vinden op: www.josklijnhesselinktweewielers.nl

 

Colofon

© 2022 Varsseveldse Ondernemers Vereniging
Alle rechten voorbehouden
webdesign: Web & Print
webhosting: Dricom
disclaimer